joi, 7 aprilie 2011

Pasari

Pasca. Nafora
    “Cea mai indatinata si mai raspandita forma care i se da pastei e cea rotunda pentru ca se crede si se zice ca scuticele cu cari a fost Domnul Iisus Hristos infasat inca au fost rotunde; apoi in patru cornuri sau mai bine zis patrunghiulare, pentru ca si mormantul in care a fost Domnul nostrum Iisus Hristos inmormantat inca a fost patrat sau patrunghiular.
     Pasaca se coace joi, vineri sau sambata, dupa cum te incape timpul.
     Pasca ce se face pentru sfinti, cea la care se pune in mijloc cruce, se numeste anafura (nafora)…
     Nafora pentru savarsirea Sfintei Liturghii o poate face numai o fata curata sau o batrana curata, iertata.”

      Pe drumul spre iertare uneori ne rugam ingerului sa ne dea aripi caci urcusul e greu si caderile la tot pasul…

     …acum, mai mult ca in alt timp al anului, incercam sa fim mai intelepti, mai cumpatati, mai iertatori, mai buni.

      …acum mai mult ca in alta vreme in care ne privim doar chipurile, cautam sa ne ascultam, sa ne intelegem, sa ii dam iertare sufletului.
     …si fara sa vedem ne cresc aripi si ajungem un pic mai aproape de Dumnezeu.


    




Pasari cu aripi de ingeri, pasari albe de lumina si de taina…pasari ce zboara cu noi, pentru noi…



Detalii produs:
  • Panza in/bumbac imprimat;
  • Dantela bumbac nuanta nature;
  • Cosulet crosetate din sfoara de canepa;
  • Dimensiuni: Porumbel 10cm latime/12cm inaltime; pasarica 7cm/ 5cm inaltime

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu